McLaren Senna

O legenda ca Ayrton Senna nu moare niciodata in inimile fanilor vitezei si cursei. McLaren onoreaza pilotul brazilian botezand cu numele său ultima super-masina  a acestei mărci, una dintre cele mai extreme făcută vreodată de la semnarea lui Woking.

Toată în carbon

McLaren Senna este ultima din seria Ultimate, gama celor mai performante și exclusive engleze. Practic, este vorba despre o mașină de curse omologată pentru pentru a fi utilizată pe șosea, însă habitatul său natural este tot pista. Din acest motiv se bazează pe anumite specificații unice. Șasiul și caroseria, de exemplu, sunt construite în întregime din fibră de carbon, exact ca si o mașină de Formula 1.

Cel mai puternic McLaren V8 construit vreodată

Datorită acestei soluții, McLaren Senna oprește acul cantarului la 1.198 kg. Greutatea  ultra redusă este combinată cu un mecanică la inaltimea numelui său: acesta este echipat cu un puternic V8 de 4.0 litri Biturbo (central) de 800 CP, care are titlul de cel mai puternic motor facut vreodata de McLaren. Transmisia este încredințată transmisiei cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte care transmite cuplul pe roțile din spate.

Performanță care urmează să fie dezvăluită

Deocamdată McLaren nu a dezvăluit performanța Sennei, rezervarea lor pentru premiera mondială care va avea loc în martie la Geneva Motor Show 2018. Daca ne gandim, totuși, că are un raport greutate putere de 668 CP  litru și poate conta pe aerodinamică sofisticată cu o mulțime de snorkel pe acoperiș, difuzor dublu spate, spoiler frontal activ și o aripă spate uriașă. Nici suspensiile McLaren Senna nu sunt mai puțin: triunghiuri duble pe ambele amortizoare active și axele hidraulice interconectate cu cele patru roți o transformă intr-o adevărată fiară de pistă.