Clona chineză a suv-ului Evoque

Landwind X7, clona chinezească a Range Rover-ului Evoque, a fost recent actualizată cu un facelift.  Aceste imagini prezintă detaliile reînnoite ale frontalului și a partii din spate care, totuși, sunt combinate cu un design care este încă extrem de similar cu cel al Suv-ului englezesc.  Dar acest Suv  nu este singurul exemplu de plagiat în lumea automobilelor: în trecut, multe alte modele au luat, mai mult sau mai puțin , liniile unor mașini occidentale.

Totul a inceput la Salonul Auto de la Guangzhou din 2014 cand Jingling Motor a introdus Landwind X7, noul său Suv pentru piata chineză. Imediat au apărut critici cu privire la design, în mod clar foarte similar cu cea a lui Range Rover Evoque  prezentat în urmă cu trei ani, astfel încât producătorul britanic a decis să dea în judecată pentru plagiat casa automobilistică asiatică, dar, anul trecut, instanțele chineze nu au recunoscut valabilitatea efectivă a brevetelor din Land Rover, deoarece s-a  înregistrat după debutul modelului pe piață. În paralel, chiar și brevetele Landwind X7 au fost respinse, deoarece designul mașinii a fost considerat prea asemănător cu cel al SUV-ului britanic. În prezent, Jiangling Motor este încă acuzat de încălcarea drepturilor de autor și de concurența neloială împotriva casei automobilistice Land Rover.

Noul model Landwind X7 este propus pe piața chineză la un preț de aproximativ 13 mii de euro față de cele 50 de mii necesare pentru a cumpăra un Evoque. Clienții Suv-ului asiatic au la dispozitie un motor 2.0 turbo pe benzină de 190 CP , care va fi în curând alăturat unui motor 1.5 Turbo 150 CP: ambele motoare, derivate Mitsubishi, sunt combinate cu tracțiune față. Si dimensiunile exterioare ale celor două mașini sunt foarte similare: Suv-ul chinez este lung 4,42 metri, în timp cel britanic se oprește  la 4,37 cu un pas de 2,660 mm, cu 10 mai puțini decat clona cu ochii migdalați.